Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 2 Korinthierbrevet 2:14-17

"Ty vi är en Kristi rökelse inför Gud bland dem som blir frälsta och bland dem som blir förtappade”
2 Korinthierbrevet 2:15

Bibeln På Ett År:

Ordspråksboken 6-7
2 Korinthierbrevet 2

 

 


Bob steg av bussen varm och dammig, efter en lång färd från hemmet. Han var trött efter resedagen men tacksam över att han skulle äta middag med några vänner som bodde i området. De välkomnade honom och omedelbart upplevde han en känsla av frid. Han kände sig hemma, bekväm, trygg och uppskattad.

Senare, i sin undran varför han känt sig så hemma i en så främmande plats, fann Bob sitt svar i 2 Korinthierbrevet. Aposteln Paulus skriver att Guds efterföljare som en ”Kristi rökelse inför Gud”. ”Det stämmer precis!” Sade Bob till sig själv. Hans värdar hade haft en ”doft” av Kristus .

När Paulus talar om att Gud leder Sitt folk i Kristi segertåg, sprids en väldoft av sanning, refererar han till en tradition i den antika världen. Segrande arméer brukade bränna rökelse då de marscherade genom stadens gator. För deras anhängare, bringade doften glädje. På samma sätt, säger Paulus, kan Guds folk sprida en väldoft till andra troende. Det är inte något vi i egen kraft gör, utan något som Gud ger när Han leder oss till att sprida kunskapen om Honom.

Bob är min pappa och resan han företog sig för mer än fyrtio år sedan, har han aldrig glömt. Han berättar fortfarande denna historia om vännerna som spred ”Kristi doft”. —Amy Peterson


Himmelske Fader, tack för att Du leder Ditt folk i ett triumftåg,spridande väldoft och Din sanning genom oss.


SPRIDER DU KRISTI VÄLDOFT?