Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psaltaren 103:13-22
"Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.”
1 Johannesbrevet 2:17

 

Bibeln På Ett År:
Ordspråksboken 1-2
1 Korinthierbrevet 16

 


När jag gick i gymnasiet var jag med i skolans tennisteam. Jag spenderade många timmar av tonårstiden att förfina min förmåga på fyra betongbelagda tennisbanor som befann sig endast två kvarter från mitt hem.

Senaste gången jag besökte den staden, var en av de första saker jag gjorde att köra dit, i förhoppning om att få se andra spela och drömma tillbaka en stund. Men de gamla banorna, som var så tydliga i mitt minne, fanns inte kvar. I deras plats var istället ett tomt fält, med endast lite ogräs som vajade stilla i vinden.

Den eftermiddagen har bränt sig fast i mitt minne, som en stark påminnelse om detta livs förgänglighet. En av de ställen där jag förväntade mig få återblicka till min styrkas ungdom, existerade inte ens! När jag senare tänkte tillbaka på detta, förstod jag denna sanning, som uttryckts av en åldrande kung David: ”En människas dagar är som gräset, hon blomstrar som markens blommor. Vinden drar fram över dem och de är borta, deras plats känner dem inte längre. Men HERRENS nåd varar från evighet till evighet över dem som fruktar honom” (Ps. 103:15-17).

Vi må bli äldre och världen runt omkring förändras, men Guds kärlek är den samma. Han är alltid trovärdig och kapabel att ta hand om de som vänder sig till Honom. —James Banks


Trofasta Fader, tack för att Din kärlek aldrig förändras!Hjälp mig att älska Dig genom att trofast tjäna Dig idag.


I VÅR FÖRÄNDERLIGA VÄRLD KAN VI ALLTID LITA PÅ VÅR OFÖRÄNDERLIGA GUD.