Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Johannes 4:5-14, 39-42

"Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus.”
Galaterbrevet 3:28

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 146-147
1 Korinthierbrevet 15:1-28

 

 


I vårt grannskap omsluter höga betongmurar våra hem. Många av dessa murar är överst utrustade med elektrisk taggtråd. Vad är orsaken till detta? Att hålla tjuvarna borta. Upprepade strömavbrott är ett annat problem i samhället där jag bor. Dessa avbrott gör portklockan obrukbar. P.g.a. den höga muren kan en besökare lämnas ute i stekande sol eller hällregn när dessa strömavbrott sker. När dörrklockan väl funkar, innebär det inte att vem som helst släpps in. Våra murar har i grunden ett gott syfte, men de kan också bli hinder—när en besökare uppenbart inte är en inkräktare.

Den Samariska kvinnan som Jesus mötte vid vattenbrunnen hade en liknande situation om att vara diskriminerad. Judarna ville inte ha något att göra med Samariterna. När Jesus bad henne om något att dricka, svarade hon, ”Hur kan du som är jude be mig, en samaritisk kvinna, om något att dricka?” (Joh. 4:9). När hon öppnade sig gentemot Jesus, hade hon en livsförvandlande upplevelse som påverkade henne och hennes grannar positivt. (v.v. 39-42) Jesus blev den som bröt ner muren av motvilja och diskriminering.

Frestelsen att göra skillnad på folk är verklig och vi behöver själv se den i vitögat i våra liv. Som Jesus visat oss, kan vi räcka ut till oavsett folks nationalitet, sociala status eller rykte. Han kom för att överbrygga allt detta. —Lawrence Darmani


Herre, tack för att Du lär mig att inte göra skillnad på människor. Hjälp mig att se människor genom Dina ögon så att jag ärar Dig.


JESUS BRYTER NER MURAR AV SÄRSKILJNINGAR.