Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Lukas 6:46-49

"….När floden sedan kom, vräkte den sig mot huset, men den kunde inte skaka det, eftersom det var välbyggt.”
Lukas 6:48

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 129-131
1 Korinthierbrevet 11:1-16

 


När mina vänner hade bott i sitt hus i flera år, upptäckte de att i deras vardagsrum hade sprickor uppstått i väggarna och ett fönster gick inte att öppna. De förstod att rummet hade byggts till utan fast grund. Att rätta till detta fuskbygget skulle kräva månader av arbete, för att lägga en ny grund.

De anlitade byggnadsarbetare för att göra detta. Sedan besökte jag dem igen och kunde inte se någon stor skillnad fastän sprickorna var borta och nu gick det öppna fönstret. Men jag förstod att en stabil grund är viktig. Detta är så sant i våra liv också.

Jesus berättade en liknelse om kloka och dumdristiga byggare för att det dumdristiga lyssnade inte på Honom (Lukas 6:46 49). De som hör och lyder Hans ord är som en person som bygger ett hus på fast grund, ”klippa” (v. 48) olikt dem, som hör men bryr sig inte om Hans ord. Jesus försäkrade Sina lyssnare att när stormen kom, skulle deras hus stå. Deras tro skulle inte vackla. Vi kan finna frid i att veta att när vi lyssnar till och lyder Jesus ,så formar Han en stark grund för våra liv. Vi kan styrka vår kärlek till Honom genom Bibelläsning, bön och att lära av andra Kristna. När vi sen möter en störtflod av besvikelse, få smärta eller motgångar– så kan vi lita på att vår grund är stabil. Vår Frälsare ger oss det stöd vi behöver. —Amy Boucher Pye


Gud jag vill bygga mitt hus på en klippa. Hjälp mig att veta att min stabila grund vilar i Dig, med Ditt Ord ger du mig vishet och styrka.


JESUS ÄR VÅR FASTA GRUND OCH KLIPPA.