Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Matteus 6:25-34

"Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker...”
Jakob 1:17

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 123-125
1 Korinthierbrevet 10:1-18

 

 


När jag var en tonåring utmanade jag ibland min mamma när hon försökte att uppmuntra mig till att tro.”Förtrösta på Gud. Han kommer att ta hand om dig”. sade hon till mig. ”Det är inte så lätt, Mamma!” ville jag käfta tillbaka.”Gud hjälper dem som hjälper sig själva !”

Men dessa ord, ”Gud hjälper dem som hjälper sig själva.” Finns ingenstans i Skriften att det står. I stället, undervisar Guds Ord oss att förtrösta på Honom för våra dagliga behov. Jesus undervisar oss ”Se på himmelens fåglar. De sår inte de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de? ” (Matt 6:26-27).

Allt vi gläds åt, även förmågan av att tjäna vårt levebröd och ”hjälpa oss själva” är gåvor från en himmelsk Fader som älskar oss bortom vår förstånd.

När min mamma närmade sig slutet på sitt liv, tog Alzheimers sjukdom bort hennes kreativa sinne och minnen, men hennes tro på Gud fanns kvar. Hon bodde i vårt hem för en period, där jag på nära håll fick se hur Gud tog hand om hennes behov på oväntade sätt. Detta hjälpte mig att se att hon hade så rätt i allt. Istället för att oroa sig, så litade hon på den Honom, som hade lovat att ta hand om henne. Och Han visade sig vara trofast.

—James Banks


Kärleksfulle Herre, hjälp mig att förtrösta på dig att du tar hand om mig idag i morgon och i evighet!


OROA DIG INTE FÖR MORGONDAGEN, GUD ÄR REDAN DÄR.