Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 1 Mosebok 3:1-13

"Och Herren Gud gjorde kläder av skinn åt Adam och hans hustru och klädde dem”
Mosebok 3:21

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 110-112
1 Korinthierbrevet 5

 

 


Mina små sonsöner tycker det är roligt att klä på sig själva. Ibland tar de på sig sina T-tröjor bak o fram och ofta tar den lille på sig sina skor på fel fot. Jag har inte hjärta att säga till dem, då jag tycker att deras oskyldiga lek är gullig.

Jag älskar att se världen genom deras ögon. För dem är allt ett äventyr, vare sig det är att vandra längs med ett nedfallet träd, eller spionera på en sköldpadda som ligger o solar sig på en timmerstock. De blir också upprymda av att se en brandbil köra förbi. Men jag vet att även mina små sonsöner är inte alltid så oskyldiga. De kan göra upp ett dussin ursäkter om varför de inte kan stanna i sina sängar under natten eller de tar en leksak från den andre. Men ändå älskar jag dem innerligt.

I bibelns berättelse om Adam och Eva, Guds första människor, var nästan, som mina små sonsöner. Allt de såg i trädgården måste ha varit underverk när de vandrade med Gud. Men en dag valde de att bli olydiga. De åt av det enda trädets frukt, som de var förbjudna att äta av. (1 Mos 15-17; 3:6) Denna olydnad medförde direkt till lögner och de skyllde ifrån sig. (3:8-13)

Fortfarande älskade Gud dem och hade omsorg om dem. Han offrade djur för att kunna klä dem (v 21)och senare försedde han dem en väg till frälsning för alla syndare genom Hans Sons offer.—Alyson Kieda


Käre Herre, tack för att Du älskar oss, trots våra synder, och för att erbjuda en väg för oss för att vara med Dig för alltid!


JESUS ÄLSKAR OSS SÅ MYCKET ATT HAN OFFRADE SIG SJÄLV FÖR VÅRA SYNDER.