Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018I egenskap av en amatörfotograf, njuter jag av att fånga motiv av Guds kreativitet med min kamera. Jag ser Hans fingeravtryck på varje spröd kronblad hos en blomma, varje fantastisk soluppgång och solnedgång, och varje moln fäst på en underbar himmel.


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psalm 104:24-34

"Hur många är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, Jorden är full av vad du har skapat.”
Psalm 104:24

Bibeln På Ett År:
Psaltaren 103-104
1 Korintierbrevet 2

 

 


I egenskap av en amatörfotograf, njuter jag av att fånga motiv av Guds kreativitet med min kamera. Jag ser Hans fingeravtryck på varje spröd kronblad hos en blomma, varje fantastisk soluppgång och solnedgång, och varje moln fäst på en underbar himmel.

Min kameras kraftfulla optik tillåter mig att också ta foton av Herrens skapelser av djur. Jag har fångat bilder av en skuttande ekorre in i ett blommande körsbärsträd, en färgglad fjäril flygande från blomma till blomma, och havet med sköldpaddor som solar sig på en stenig sandstrand. Varje bildobjekt ledde mig till att lovprisa min underbare Skapare.

Jag är inte den första av Guds folk att prisa Honom när man beundrar Hans unika skapelser. Författaren av Psalm 104 sjunger om Herrens många konstverk i naturen: (24) ”Där är havet det stora och vida, där är ett oräkneligt vimmel av levande varelser, både stora och små.” (v 25) och han gläds med Gud, som hela tiden förser med fullkomlig omsorg om Sina mästerverk (v 27-31). Med tanke på allt majestätiska som omger Gud, utbrister psalmisten i lovsång och tacksamhet: ”Jag vill sjunga för HERREN så länge jag lever...” (v 33).

Då kan vi som psalmisten sjunga till vår Skapare med tacksam lovprisning och majestät samt älska Honom för alltid.

—Xochitl Dixon


Kärleksfulle Herre, tack för varje detalj i skapelsen som bekräftar Din fantastiska skaparförmåga.


GUDS VERK ÄR UNDERBARA, OCH SÅ ÄR OCKSÅ HAN.