Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Kolosserbrevet 3:18-23

"Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor”
Kolosserbrevet 3:23

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 81-83
Romarbrevet 11:19-36

 

 


Att gå till livsmedelsbutiken är inte något jag tycker om. Det är enbart en världslig del av livet ,som måste göras. Men det är en del i detta, som jag ser fram emot och det är att kolla in Freds kö till kassan. Fred som du ser tar emot betalningen vid kassan, som en underhållande uppvisning. Han är förvånansvärt snabb, alltid med ett stort leende och rör sig även rytmiskt (och ibland med en sång) när han akrobatiskt jonglerar iväg (tåliga) varor till en kasse. Fred trivs helt enkelt med sitt arbete, som annars kunde ses som en av de mest tråkiga. Under en kort stund, roar hans glada attityd folk vid sin kassa.

Sättet som Fred gör sitt jobb på har vunnit min respekt och beundran. Hans glada attityd, önskan att tjäna och uppmärksamhet till detaljer passar mycket bra med aposteln Paulus beskrivning av hur vi bör verka som Kristna enligt Kolosserbrevet 3:23: ”Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor ”.

När vi har relation med Jesus, så ger varje arbete ett tillfälle att reflektera Hans närvaro i våra liv. Ingen uppgift är för liten eller för stor! Att ta itu med vårt ansvar, vad det än kan vara så, gör det med glädje, kreativitet och med noggrannhet, vilket ger oss ett tillfälle att påverka dem runt omkring oss, oavsett arbete, vad det än är för något. —Adam Holz


Herre, hjälp mig att hantera allt som ska hända idag med nåd, entusiasm och glädje, samt veta att min attityd kan påverka andra på sätt som jag är omedveten om.


DET BÄSTA SÄTTET ATT GÖRA ETT GOTT ARBETE ÄR ATT GÖRA DET FÖR HERREN.