Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Romarbrevet 9:1-5

"Bröder mitt hjärtas önskan och min bön till Gud för dem är att de ska bli frälsta”
Romarbrevet 10:1

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 74-76
Romarbrevet 9:16-33

 

 


Nabeel Oureshi som blivit Kristen, skriver böcker för att hjälpa sina läsare att förstå människorna i den religion han lämnade. Hans ton är respektfull, och Oureshi visar alltid ett hjärta av kärlek till sitt folk.

Oureshi lämnade en av sina böcker till sin syster, som inte ännu har kommit till tro på Jesus. Dedikationen är kortfattad, men kraftfull . ”Jag ber Gud för dagen när vi kan prisa Honom tillsammans,” skrev han.

Vi får en känsla av den sortens kärlek när vi läser Pauli brev till församlingen i Rom. ”Ty jag har stor sorg och ständig vånda i mitt hjärta. Jag skulle önska att jag själv vore fördömd och skild från Kristus i mina bröders ställe - mina landsmän efter härstamning.” (Rom 9:2-3)

Paulus älskade det Judiska folket så mycket att han skulle ha valt att skiljas från Gud om de kunde acceptera Kristus. Han förstod att genom att avvisa Jesus, så avvisar hans folk den ende sanna Guden. Detta motiverade honom att uppmana sina läsare att dela med sig av de goda nyheterna om Jesus till alla. (10:14-15)

Må vi idag be för att överlåta oss själva i en längtan till att älska de som är nära oss! —Tim Gustafson


Käre Fader fyll våra hjärtan med din Kärlek för andra!


VI MÅSTE ÄLSKA DEM FÖR VILKA KRISTUS DOG LIKSOM DE I VILKA KRISTUS LEVER.