Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 1 Kungaboken 17:15-27

"Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid”
Hebreerbrevet 4:16

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 72-73
Rom: 9:1-15

 

 


Under den Asiatiska Finanskrisen 1997, sökte många människor efter ett arbete än vad som fanns tillgängligt. Jag var en av dessa arbetssökande. Efter nio oroliga månader, fick jag arbete som en copywriter. Men företaget började gå dåligt och jag blev arbetslös igen.

Har du haft det på det sättet? Det verkar som det värsta är över när plötsligt botten går ur hos dig. Änkan Zareptha kunde känna igen sig. (1 kung 17:2) P g a en hungersnöd, förberedde hon en sista måltid för sig själv och hennes son, när profeten Elia bad om att få äta en bit bröd av henne. Hon gav motvilligt med sig, men Gud försåg henne med ett outtömligt förråd av mjöl och olja (v 10-16).

Men när hennes son blev sjuk. Försämrades hans tillstånd så att han avled. Änkan utropade ” Vad har du med mig att göra du gudsman? Kom du för att påminna mig om min synd och döda min son?” (v 18)

I dessa tider, kan vi svara som änkan och undra om Gud straffar oss. Vi glömmer att dåliga saker kan hända i denna fallna värld. Elia tog sitt ärende till Gud och bad uppriktigt och ärligt för pojken och Gud reste honom upp från de döda! (vv.20-22). När vi tappar modet så kan vi som Elia förstå att Guds Trofasthet inte lämnar oss. —Poh Fang Chia


När livet blir övermäktigt Fader, hjälp mig att minnas att Du är mäktigt och bryr Dig om mig. Må jag liksom Elia hålla fast vid Dig i tro, med full tillförsikt att allt samverkar till det bästa, för dem som älskar Dig.


INGET ÄR FÖR SVÅRT FÖR GUD.