Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Lukas 14:7-14

"Nej, när du skall hålla fest, bjud fattiga och krymplingar, lama och blinda”
Lukas 14:13

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 66-67
Romarbrevet 7

 

 


Enbart en vecka före hennes inplanerade bröllopsdag, bröts Sarahs förlovning. Trots hennes sorg och besvikelse, beslutade hon att inte kasta bort maten som, hon hade köpt in för bröllopsmottagningen. Så hon beslöt sig för att ändra planerna för festen. Hon tog undan presentbordet och skrev om gästlistan. Hon bjöd in boende från ortens institution för hemlösa till festen.

Jesus framhöll ett sådant handlande av spontan och oväntad vänlighet när han talade till Fariséerna och sa ”Nej när du ska hålla fest bjud fattiga och krymplingar, lama och blinda. Salig är du då,…” (Luk 14:13-14). Han påpekade att välsignelsen kommer från Gud, då gästerna inte kunde återgälda till värden. Jesus uppmuntrar till att hjälpa människor som inte kan bidra till välgörenhet, intressanta samtal, eller ta sig in i högre sociala kretsar.

När vi tänker på att Jesus talade dessa ord när Han satt vid en måltid hos en Farisé, verkade Hans budskap provokativt och radikalt. Men verklig kärlek är radikal. Jag har hört sägas att kärlek är given för att möta andras behov, utan att vänta sig något tillbaka. Det är hur Jesus älskar var och en av oss. Han såg vår inre fattigdom och svarade med att ge Sitt liv för oss.

”...och lära känna Kristi kärlek, som går långt utöver vad någon kan förstå.” (Ef 3:19) —Jennifer Benson Schuldt


Käre Herre, hjälp mig att utforska djupen av Din kärlek. Jag vill ge till andra vad Du har givit till mig.


GUDS KÄRLEK ÖVERGÅR ALLT FÖRSTÅND!