Information angående utskicket av kvartal 4:

Dessvärre är vi av olika orsaker försenade.
Vi planerar att det kommer ske runt mitten av oktober.
Tack för ert tålamod!


Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Johannes 3:e brev

"Från den gamle till hans älskade Gajus, som jag älskar i sanningen”
3 Johannes v.1

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 63-65
Romarbrevet 6

 

 


Vad aposteln Johannes gjorde för sin vän Gaius i det första århundradet är en utdöende konst i vårt århundradet. Johannes skrev ett brev till honom.

En skribent från New York Times, Catherine Fields , sa, ”Brevskrivande är ibland vår mest antika konstarter. Och då tänker jag på brev som Paulus från Tarsus skrev”. Och vi kan lägga till aposteln Johannes.

I sitt brev till Gaius, nämner Johannes god hälsa för kropp och själ, ett uppmuntrande ord om Gaius trofasthet och en notering om hans kärlek till församlingen. Johannes talade också om problem i församlingen, som han lovade att ta itu med senare. Och han skrev om värdet att göra goda saker till Guds ära. I allt, var det en uppmuntrande och utmanande brev till sin vän.

Digital kommunikation kan innebära brevskrivet på papper som försvinner, men det ska inte få oss att sluta uppmuntra andra. Paulus skrev på sin tid brev om uppmuntran på pergamentpapper, men vi kan visa andra uppmuntra på andra sätt. Det viktiga är inte sättet vi uppmuntrar andra på, utan i stället tar till vara på varje tillfälle att låta alla veta att vi bryr oss om varandra i Jesu namn!

Tänk på den uppmuntran Gaius upplevde när han öppnade Johannes brev. Kan vi på liknande sätt återspegla Guds kärlek till våra vänner med en tankfull fundering eller ett uppmuntrande samtal?

—Dave Branon


Herre, hjälp oss att veta hur vi kan uppmuntra andra som behöver vårt stöd .


UPPMUNTRANDE ORD GER GLÄDJE ÅT ANDRA.

Share |