Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Lukas 24:13-32

"Då öppnades deras ögon, och de kände igen honom, men han försvann ur deras åsyn.”
Lukas 24:31

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 49-50
Romarbrevet 1

 

 


När jag var nitton år, omkom en av mina bästa vänner i en bilolycka. De följande veckor och månaderna befann jag mig dagligen i en lång tunnel av sorg. Smärtan att ha förlorat någon så ung och underbar, fördunklade min syn och fick mig att ibland att vara omedveten om vad som hände runt omkring mig. Jag var så förblindad av smärta och sorg att jag helt enkelt inte kunde förnimma Gud.

I Lukas 24, läser vi om hur två lärjungar som var förvirrade av hjärtesorg efter Jesu död, de insåg inte att de i självaste verket vandrade med deras återuppståndne Lärare, trots att Han förklarade från Skriften varför den utlovade Frälsaren måste dö och uppstå igen. Inte förrän Han bröt brödet med dem insåg de att det var Jesus (v.v. 30-31). Trots att Jesu efterföljare hade sett döden och dess skräck när Han dog, fick de genom Hans uppståndelse från de döda genom Gud ett nytt hopp.

Vi kan, likt dessa lärjungar, känna oss nertyngda och förvirrade av sorg. Men vi kan få hopp och tröst i det faktum att Jesus fortfarande lever och är verksam i världen samt genom oss. Även om vi möter hjärtesorg och smärta, så kan vi välkomna Kristus att vandra med oss genom ”sorgetunneln”. Som världens Ljus (Joh. 8:12), kan Han frambringa hoppets strålar att skingra vår dimma. —Amy Boucher Pye


Käre Gud, tack för att Du är Ljuset i mörkret. Skänk hopp när jag är sorgsen och förvirrad och hjälp mig att se Din ära.


ÄVEN OM VI SÖRJER, HAR VI VÅRT HOPP I JESUS.