Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Matteus 7:7-11

"Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom.”
Matteus 7:11

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 46-48
Apostlagärningarna 28

 

 


Vissa problem är som lämpade för pappan i hemmet. När mina barn, t.ex. nyligen upptäckte att bin hade flyttat in i sprickan under verandan, så skred jag till verket, beväpnad med insektspray.

Jag blev stungen hela fem gånger.

Jag tycker inte om insektsstick, men bättre att jag blir stungen än mina barn eller hustrun. Att se till deras väl och ve är ändock min främsta prioritet, som far i hemmet. Mina barn kände behov och bad mig ta hand om det. De litade på att jag skulle beskydda dem från någon, som de var rädda för.

I Matteus 7, lär Jesus att även vi bör frambringa våra behov inför Gud (v. 7), förtrösta på att Han kommer att möta dem. För att dra en parallell, visar Jesus på detta: ”Vem bland er ger sin son en sten, när han ber om bröd, eller en orm, när han ber om en fisk?” (v v. 9-10). För föräldrar som älskar sina barn är svaret uppenbart. Men Jesus svarar ändå och manar oss att inte förlora hoppet om vår Himmelske Faders godhet och generositet: ”Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge det som, är gott åt dem som ber honom.” (v. 11)

Jag kan inte tänka mig att älska mina barn mer än jag redan gör, men Jesus försäkrar oss att även den bäste jordiska faderns kärlek överglänses av Guds kärlek till oss. —Adam Holz


Fader, tack för att Du älskar oss så mycket mer än den bäste fadern här på jorden kan någonsin göra. Hjälp oss att göra det som Jesus uppmanar; frambringa allt som vi har på hjärtat; att fråga, och söka i vår relation till Dig.


GUD FÖRSER OSS MED ALLT SOM VI BEHÖVER.