Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Jeremia 23:20-24

"Är inte jag den som uppfyller himmel och jord?”
Jeremia 23:24

Bibeln På Ett År:

Psaltaren 33-34
Apostlagärningarna 24

 

 


Innan han rusade ut ur dörren till skolan, frågade jag min son, ifall han hade borstat tänderna. Efter att ha upprepat frågan, påminde jag honom om vikten av att tala sanningen. Oberörd av min försiktiga uppmaning, sade han, halvt på skämt, att något jag verkligen behövde var en övervakningskamera i badrummet. Då kunde jag själv kolla ifall han borstat sina tänder och han skulle inte frestas att ljuga.

En övervakningskamera skulle visserligen kunna bevisa om reglerna följts eller ej. Det finns fortfarande platser där vi kan vara för oss själva, eller där vi kan undkomma att synas. Vi må undvika eller lura övervakningskameror, men vi lurar oss själva om vi tror att vi någonsin är utanför Guds vakande öga.

Gud frågar, ”kan någon gömma sig på ett så hemligt ställe att jag inte skulle se honom?” (Jer. 23:24). Vi finner både uppmuntran och varning i Hans frågeställning.

Varningen är att vi inte kan gömma oss för Gud. Vi kan inte springa ifrån eller lura Honom. Allt vi gör är synligt inför Honom.

Uppmuntran är att det inte finns någon plats på jorden eller i Himlarna där vi är utanför vår Faders vaksamma omsorg. Även när vi känner oss ensamma, är Gud med oss. Oavsätt var vi går idag, må medvetenhet om den sanningen få oss att välja lydnad till Hans Ord och så erfara trösten av Hans vaksamma omsorg.

—Lisa Samra


Herre Jesus, tack att det inte finns något ställe jag kan fly från Din kärleksfulla blick. I vetskap att Du ser mig. Hjälp mig att ära Dig med ord och gärning idag.


VI ÄR ALDRIG UTANFÖR VÅR HIMMELSKE FADERS VAKSAMMA OMSORG.