Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Lukas 11:9-13
"….Sök och ni skall finna,”

Lukas 11:9

Bibeln På Ett År:
Psaltaren 13-15
Apostlagärningarna 19:21-41

 

 


Jag höll på att packa för resan hem till London, när min mamma kom till mig med en gåva, som var en av hennes ringar som jag länge hade beundrat. Överraskad frågade jag henne ”Vad är nu detta?” Hon svarade mig: ”Jag tänkte att det skulle glädja dig nu. Varför vänta tills jag är död.? Den passar ändå inte mig” Med ett leende mottog jag den oväntade gåvan, ett förtida arv som skulle ge mig glädje.

Min mamma gav mig en världslig gåva, men Jesu löfte om att Hans Fader ville ge oss den Helige Ande till dem som tar emot Honom som frälsare. (Lukas 11:13). Om föräldrar, som är fördärvade av synd och kan ge sina barn vad de behöver (som fisk eller ägg). Hur mycket mer vill Fadern i himlen ge till sina barn. Genom gåvan som är den Helige Ande (Johannes 16:13) så kan vi erfara hopp, kärlek, glädje och frid i svåra tider. Vi kan också dela dessa gåvor med andra .

När vi växte upp kanske vi hade föräldrar som inte kunde ge oss kärlek och omsorg fullt ut. Eller vi hade mödrar och fäder som var lysande exempel på uppoffrande kärlek. Eller är vår erfarenhet varit någonstans där emellan. Vad vi än vet om våra föräldrar så kan vi lita på löftet om att vår Himmelska Fader älskar oss ovillkorligt. Han gav sina barn den Helige Ande som gåva.

—Amy Boucher Pye


Himmelske Fader jag är förundrad över Din kärlek till mig. Hjälp mig att ta mig igenom denna dagen i Din närvaro och dela Din kärlek till dem som jag möter.


VÅR FADER GER OSS GODA GÅVOR.