Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Job 41:12-34

" Där är havet den stora och vida… Där går skeppen där leker Leviatan som Du har skapat.”
Psalm 104: 25-26

Bibeln På Ett År:

Job 41-42
Apostlagärningarna 16:22-40

 

 


När du kommer till ett djupt hav, och tar upp lite havsvatten i ett provrör så kommer du finna nya arter av organismer. Detta påstås av marinbiologen Ward Appeltans. Under senaste året kunde forskare identifiera 1451 nya arter av liv från havsdjupet. Vi känner inte ens hälften av vad som finns där.

I Job 38-40 påminner Gud Job om sin skapelse. I tre poetiska kapitel framför Gud väderlekens under och den vidsträckta rymden samt de olika djurens sätt att leva. Allt detta kan vi observera. När Gud talar om den mystiska Leviatan för att fullfölja kapitlet. Leviatan är en skapelse som inte är lik någon annan. (Job 41:7,13), ) och ”Omkring hans tänder bor skräck” (v.5). ”Hans gap sprutar ut flammor… rök som bolmar ut från näsborrar” (vv.10-11). ”På jorden finns inte hans like” (v.24)

Alltså men Gud talar om ett stort djur som vi inte har sett. Är det poängen med Job? Nej! I Job 41 breddas vår förståelse av Guds överraskande skaparförmåga. Psalmförfattaren uttrycker sig på detta sätt när han skrev, ”Där är havet den stora och vida… och Leviatan som du har skapat.” (Psalm 104:25-26). Efter en förfärlig beskrivning i Job förstår vi att Gud även hade skapat en plats för den mest skrämmande av alla djur. Vi kan i nuet utforska haven. Men vi har en evighet sedan att lära känna vår fantastiska Gud.

—Tim Gustavson


VILKEN FANTASTISK VÄRLD DU HAR SKAPAT HERRE! DU ÄR ALLSMÄKTIG.