Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psalm 131

"Nej, jag har lugnat och stillat min själ...”
Psalm 131:2

Bibeln På Ett År:

Job 38-40
Apostlagärningarna 16:1-21

 

 


Föreställ dig en kärleksfull förälder, som lugnt lutar sig över sitt barn och sätter sitt finger på barnets näsa och mun samt mjukt säger ”sch ” hyschar. Uppmaningen med enkla ord som ska trösta och lugna ett oroligt barn, som är besviket, otryggt eller har lite ont. En händelse som är så allmän och tidlös, där de flesta av oss har givit eller mottagit ett sådant utryck av kärlek. När jag tänker på Psalm 131: 2 är det denna bild enligt ovan som kommer till mig.

Orden som skrevs poetiskt i denna psalm kommer från författaren David , som hade erfarit något ,som framkallade en alvarlig fundering. Har du varit med om en besvikelse, som gjort dig nedslagen och där du genast vill lägga fram dina tankar i bön? När du har misslyckats i en test eller förlorat ditt arbete eller har brutit upp från en relation.

David lättade sitt hjärta inför Herren och i situationen blev det en ärlig rannsakning av vad själen oroades av. (Psalm 131:1) Vid sådana omständigheter , fick han ro på samma sätt , som ett barn, som blev tröstad genom att få vara hos sin mamma .(v.2)

Livets omständigheter varierar, men vi kan alltid lita på Honom, som har lovat att aldrig lämna eller överge oss. Vi kan fullständigt lita på Honom. —Arthur Jackson


Käre Fader när mitt liv förändras, hjälp mig då att inte vara oroligutan att lita helt på Dig och finna ro endast hos Dig.


TRYGGHET FINNS ENDAST HOS HERREN.