Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 1 Samuel 16: 1-7

"En människa ser det som är för ögonen men Herren ser till hjärtat”
1 Samuelsboken 16:7b

Bibeln På Ett År:

Job 32-33
Apostlagärningarna 14

 

 


Våra barn behövde lite övertalning om att det var värt att sätta på sig snorkelutrustningen för att kunna se under vattnet i Karibiska havet vid stranden av ön Tobago. Men sedan de hade dykt ner upptäckte de hänfört ”Där finns tusentals fiskar av alla de slag!. Det är så vackert! Jag har aldrig sett sådan färgglada fiskar!”

Vattnet där under ytan ser helt annorlunda ut än vattnet i sötvattensjön, som är nära vår bostad hemma. Våra barn kan ha missat det dolda vackra som finns under vattnet i sjön

När profeten Samuel kom till Betlehem för att smörja en av Jesses söner som skulle bli nästa kung (i Israel) såg Samuel den äldsta sonen Eliab och blev imponerad av hans resning. Profeten tyckte att han hade funnit rätt person, men Herren avvisade Eliab. Gud påminde Samuel att Han”…. En människa ser det som är för ögonen, men HERREN ser till hjärtat” (1 Samuel 16:7) Samuel frågade om det fanns fler söner. Den yngsta pojken var inte med utan var ute på marken och vaktade familjens får. Denne son David var den utvalde och Herren anvisade Samuel att smörja honom.

Ofta när vi ser på människor så ser vi det yttre och tar oss inte alltid tid för att se insidan, som ibland kan vara den dolda skönheten. Vi värderar inte alltid det som Gud värderar. Men om vi tar oss tid att se under ytan och då kan man finna en skatt.

—Lisa Samra


Himmelske Fader tack för att du inte värderar människor på deras utsida utan istället ser in i deras hjärtan. Hjälp mig att ta mig tid att se bortom fasaden som ögon kan se och upptäcka insidan med den sanna och eviga skönheten


GUD HJÄLP MIG ATT SE DEN VACKRA INSIDAN HOS ANDRA.

Share |