Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 1 Petrusbrevet 3: 7-16
"Herren Kristus skall ni hålla heligt i era hjärtan.”

1 Petrus 3:15

Bibeln På Ett År:
Job 22-24
Apostlagärningarna 11

 

 


När jag tog in på ett hotell i Austin, Texas, lade jag märke till ett kort som låg på bordet i mitt rum. På vilket det stod: ”Välkommen! Vår bön är att du kan bo här och ha det avslappnat och bra samt att din resa kan bli en bra upplevelse. Må Herren välsigna och bevara dig och låta sitt ansikte lysa över dig.”

Kortet från företaget som driver hotellet gjorde så att jag ville veta mer, så jag tittade på deras hemsida och läste om stadens kulturutbud och vad den var känd för. På ett vänligt sätt visade de på sin Herre och levde ut sin tro på sin arbetsplats.

Hotellets attityd påminde mig om Petrus ord om Jesu efterföljare som kom till Mindre Asien. Han uppmuntrade dem till att visa sin tro på Kristus på den platsen de bodde på. Även när de fick ta emot hot och bli förföljda, så sade Petrus att de inte skulle vara rädda. ”Herren Jesus ska ni hålla heligt i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. Men låt det ske ödmjukhet och med respekt”

(1 Petr. 3:15) En vän sade till mig ”att ha en sådan livsstil fordrar en bra förklaring” Det spelar ingen roll var du bor eller var du arbetar må vi få Guds styrka att leva ut vår tro idag. Alltid vara redo med att svara vänligt med respekt till var och en som frågar efter vårt hopp. —David C. McCasland


Må vi ära Dig idag genom att visa kärlek till andra och tala vänligt till dem.


MÅ VÅRA LIV FÅ ANDRA ATT BLI NYFIKNA ÖVER VÅRT HOPP.