Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Uppenbarelseboken 3:14-22

"Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.”
Uppenbarelseboken 3:20

Bibeln På Ett År:

Job 17-19
Apostlagärningarna 10:1-23

 

 


En av mina favorit tavlor i konst hänger i Keble College kapellet i Oxford, England. Målningen, ”Världens Ljus” av den Engelske konstnären William Holman Hunt, visar Jesus som håller i en lykta i Sin hand och knackar på en dörr till ett hem.

En av de gripande aspekterna av målningen är att dörren har inget handtag. När Hunt tillfrågades om avsaknad av ett sätt att öppna dörren. Så förklarade Hunt att han ville representera bilden ur Uppenbarelseboken 3:20, ”Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in … ”

Aposteln Johannes ord och målningen visar på Jesu vänlighet. Han knackar försiktigt på dörren till våra hjärtan och Han erbjuder frid. Jesus står lugnt, väntar på att komma in och ge oss sin frid. Han öppnar inte dörren själv och tvingar sig inte in. Han tvingar inte Sin vilja på oss. I stället erbjuder Han till alla människor frälsningens gåva och ett ljus att leda oss.

Vem som helst som öppnar dörren, lovar Han att gå in. Inga andra krav ställs.

Om du hör Jesu röst och Hans försiktiga knackning på dörren till ditt hjärta, låt dig bli uppmuntrad till att du välkomnar Honom in. —Lisa Samra


Herre tack för Din gåva av frälsning och Ditt löfte att gå in när vi har öppnat dörren. Hjälp mig att besvara till denna gåva och öppna dörren till Dig idag.


ÖPPNA DÖRREN FÖR JESUS, HAN VÄNTAR TÅLMODIGT PÅ DIG.