Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018 Läs:

2 Johannesbrevet 1:1-6
"Och nu har jag en bön till dig, min fru – det är inte något nytt bud jag här ger dig utan det som vi har haft från början – jag ber: låt oss älska varandra.”

2 Johannesbrevet 1:5

Bibeln På Ett År:
Job 14-16

Apostlagärningarna 9:22-43

 

 


Mina barn och jag har börjat en ny daglig vana. Varje kväll vid sängdags, tar vi fram färgpennor och tänder ett ljus, ber Gud att upplysa vår väg, vi svarar var och en på två frågor genom att teckna eller skriva svaren. När visade jag kärlek idag? Och när undvek jag att visa kärlek idag?

Att älska våra medmänniskor har varit en viktig del av de Kristna livet ”från början” (2 Joh. 1:5). Det är vad Johannes skriver i sitt andra brev, ber han dem att älska varandra i lydnad mot Gud (2 Joh. 1:5-6) Kärlek är en av Johannes favoritämnen i hans brev. Han säger att praktisera verklig kärlek är att visa på att man ”tillhör sanningen” att vi lever i Guds närvaro (1 Joh 3:18-19). När mina barn och jag funderar, finner vi att i våra liv tar kärleken form i enkla gärningar som att låna ut ett paraply, uppmuntra någon som är ledsen, eller laga en favoritmåltid. Ögonblicken när vi håller tillbaka kärlek är lika påtagliga, vi skvallrar, vägrar att dela med oss, eller tillfredsställa våra egna önskningar utan att tänka på andras behov.

Att uppmärksamma detta varje kväll hjälper oss att vara medvetna varje dag, mer inställd på vad Anden kan visa oss när vi vandrar i våra liv. Med Andens hjälp, lär vi oss att vandra i kärlek (2 Joh. 1:6). —Amy Peterson


Herre, låt oss älska inte enbart i ord, men i handling och sanning. Lär oss att vara lydiga till Din kallelse att älska.


HUR KAN JAG VISA KÄRLEK IDAG?