Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs:

Matteus 13:44-46
"Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er.”

Matteus 7:7

Bibeln På Ett År:
Job 11-13

 

 


Apostlagärningarna 9:1-21På universitet, vaknade jag upp en morgon och hittade min rumskamrat

Carol, i panik. Hennes klackring saknades. Vi letade överallt. Nästa morgon var vi upptagna med att söka igenom en sopcontainer.

Jag slet upp en soppåse. ”Du är så angelägen att finna den!”

”Jag vill inte förlora min tvåhundra dollars klackring!” ropade hon.

Carols beslutsamhet påminner mig om liknelsen då Jesus berättade om himmelriket, som ”Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern” (Matt. 13:44). Vissa saker är värda att gå långa sträckor för att hitta.

Genom hela Bibeln, lovar Gud att de som söker Honom finner Honom. I femte Mosebok, förklarade han för Israeliterna att de skull finna Honom, när de vände bort från sitt syndiga liv och söka Honom med hela sitt hjärta (4:28-29). I Andra Krönikeboken fick Kung Asa uppmuntran från ett liknande löfte (15:2). Och i Jeremia, gav Gud samma löfte till Israel i exil, Han sa att han skulle föra dem tillbaka ur fångenskapen (29:13-14).

Om vi söker Gud, genom Hans Ord och vänder oss till honom i våra dagliga liv, så finner vi och lär känna Honom på ett djupare plan. Det kommer bli ännu mer fantastiskt än det härliga ögonblick när Carol petade fram sin ring ur soppåsen. —Julie Schwab


Herre, hjälp mig att söka Dig helhjärtat.


FÖR ATT FINNA GUD, MÅSTE VI VARA VILLIGA ATT SÖKA HONOM.