Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Kolosserbrevet 1:13-23

"Också ni som en gång var främmande för Gud … också er har han nu försonat med sig, när han i sin jordiska kropp led döden. Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga”
Kolosserbrevet 1:21-22

Bibeln På Ett År:

Job 8-10
Apostlagärningarna 8:26-40

 

 


En pojke föddes med Cerebral Pares och var oförmögen att tala eller kommunicera. Men hans mamma Chantal Bryan, gav aldrig upp, och när han var tio år gammal kom hon på ett sätt att kommunicera med honom genom hans ögon och ett bokstavsbräde. Efter detta genombrott sa hon, ”Han kan nu kommunicera och vi kunde fråga honom om allting.” Nu läser och skriver Jonathan t.o.m. poesi, genom att kommunicera genom sina ögon. När han tillfrågades hur det var ”tala” med sin familj och sina vänner, sa han, ”Det är underbart att säga till dem att jag älskar dem.”

Jonathans berättelse är djupt rörande och leder mig till att tänka på hur Gud befriar oss från syndens fängelse. Som aposteln Paulus skrev till de Kristna i Kolosse, en gång var vi ”främmande för Gud” (Kol. 1:21) vårt onda uppträdande gör oss till Hans fiender men genom Kristi död är vi nu presenterade inför Gud ”heliga, fläckfria och oförvitliga” (v.22). Vi kan nu ha ”kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt” (v.10-11).

Vi kan nu frimodigt använda vår röster till att prisa Gud och dela Hans goda nyheter att vi inte längre är bundna till ett liv i synd När vi fortsätter i vår tro, kan vi hålla fast vårt hopp i Kristus. —Amy Boucher Pye


Himmelska Fader, Du har befriat oss från våra kedjor av otro och givit oss ord att prisa Dig. Må vi dela denna frihet med andra till Din ära.


HERREN BIFRIAR OSS FRÅN VÅRT FÄNGELSE AV SYND.