Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Romarbrevet 8:1-2, 15-17

"Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.”
Romarbrevet 8:1

Bibeln På Ett År:

Job 5-7
Apostlagärningarna 8:1-25

 

 


När jag var en liten pojke i byn, så var det något med kycklingar som fascinerade mig. När jag fångade en, höll jag ner kycklingen ett ögonblick och sedan försiktigt befriade den. Då trodde jag att fågeln skulle nyttja sin frihet och ge sig av. Men den låg fortfarande kvar på marken.

När vi sätter tro till Jesus, befriar Han oss nådefullt från synd och det grepp som Satan hade på oss. Men att det kan ta tid att förändra våra syndfulla vanor och uppträdande. Satan kan göra så att vi känner oss fångade. Men Guds Ande har befriat oss från slaveriet under synd. Paulus berättade för Romarna, ”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag” (Rom. 8:1-2).

Genom vår Bibel läsning, bön, och kraften av den Helige Ande verkar Gud i oss för att rena oss och att hjälpa oss att leva för Honom. Bibeln uppmuntrar oss att vara trygga i vår vandring med Jesus utan att känna som om vi inte har blivit befriade.

Jesus sade, ”Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria” (Joh. 8:36). Må den frihet vi har i Kristus sporra oss att älska och tjäna Honom. —Lawrence Darmani


Herre förlåt mig för att jag ibland återvänder till mitt förflutna och glömmer att Du har tvättat bort mina synder. Tack för att Du tar mina bördor och befriar mig till att helhjärtat leva för Dig.


MINA KEDJOR FÖLL AV, MITT HJÄRTA VAR BEFRIAT, JAG STOD UPP, GICK FRAMÅT OCH FÖLJDE DIG. CHARLES WESLEY