Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jesaja 44:1-5

"Så säger Herren, han som skapade dig, han som formade dig redan i moderlivet och som hjälper dig: Frukta inte, du min tjänare Jakob, du Jesurun som jag har utvalt.”
Jesaja 44:2

Bibeln På Ett År:

Ester 9-10
Apostlagärningarna 7:1-21

 

 


Jag hade varit ute sent natten innan, precis som jag gjorde varje Lördags kväll. Endast tjugo år gammal, sökte jag ständigt att undvika Gud Men plötsligt en söndag drogs jag till att gå till kyrkan där min pappa var pastor. Jag tog på mig mina bleka jeans, en väl sliten T-shirt, en öppen jacka och körde mot stan.

Jag minns inte predikan Pappa predikade den dagen, men jag kan inte glömma hur glad han var att se mig. Med hans arm över mina skuldror, presenterade han mig för alla han såg.”Det är min son!” sa han stolt. Hans glädje blev en bild av Guds kärlek som hade fastnat hos mig i alla dessa år.

Bilden av Gud som en kärleksfull Fader förekommer igenom hela Bibeln. I Jesaja 44 avbryter profeten en serie av varningar för att proklamera Guds budskap om familjekärlek. ”Han sade till dem: ”Följ mig, så skall jag göra er till människofiskare” (v.2-3). Jesaja la märke till hur gensvaret av familjär kärlek och tacksamhet fanns hos folket. ”Då skall en säga: ’Jag tillhör HERREN’,” och andra, ”skriva på sin hand: ’HERRENS egen” och bruka Israel som ett ärenamn’” (v.5).

Det egensinniga Israel tillhörde Gud, precis som jag tillhörde min adoptivfar. Inget som jag kunde göra skulle få honom att förlora sin kärlek till mig. Han gav mig en glimt av vår himmelske Faders kärlek till oss. —Tim Gustafson


Himmelske Fader, vi kommer från familjer som kan vara splittrade på ett eller annat sätt. Tack för att Du älskar oss i den brutenheten och för att Du visar oss vad verklig kärlek är.


GUDS KÄRLEK TILL OSS ERBJUDER OSS EN KÄNSLA AV TILLHÖRIGHET OCH IDENTITET, VI ALLA LÄNGTAR EFTER.