Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Jag glömmer aldrig den gång jag hade förmånen att få sitta bredvid Billy Graham vid en middag. Jag var hedrad men också lite nervös om vad som var lämpligt att säga. Jag tänkte att det skulle bli ett intressant tillfälle för samtal och började att fråga om vad han uppskattade mest under sina år i tjänst. Sedan började jag lite tafatt att föreslå lämpliga svar. Var det att träffa presidenter, kungar och drottningar? Eller att predika evangeliet till miljoner människor runt om världen?


Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Filipperbrevet 3:7-14

"Ja, jag räknar allt som förlust, därför att jag har funnit det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre.”
Filipperbrevet 3:8

Bibeln På Ett År:

Ester 6-8
Apostlagärningarna 6

 

 


Jag glömmer aldrig den gång jag hade förmånen att få sitta bredvid Billy Graham vid en middag. Jag var hedrad men också lite nervös om vad som var lämpligt att säga. Jag tänkte att det skulle bli ett intressant tillfälle för samtal och började att fråga om vad han uppskattade mest under sina år i tjänst. Sedan började jag lite tafatt att föreslå lämpliga svar. Var det att träffa presidenter, kungar och drottningar? Eller att predika evangeliet till miljoner människor runt om världen?

Innan jag hade avslutat att erbjuda förslag, avbröt pastor Graham mig. Utan tvekan sa han, ”Det har varit min gemenskap med Jesus. Att känna Hans närvaro, att ta till sig Hans visdom, att ha Honom att leda och tillrättavisa mig –det har varit min största glädje.” Jag var direkt övertygad och utmanad. Övertygad för jag är inte säker på att hans svar skulle ha varit mitt svar, och utmanad för att jag önskade det samma.

Det är vad som Paulus hade i sinnet när han räknade sin största gärning skulle inte ha något värde i jämförelse med ”det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre.” (Fil 3:8). Tänk på hur rikt livet skulle vara om Jesus och vår gemenskap med Honom var vår högsta strävan.

—Joe Stowell


Herre, förlåt mig för att jaga efter saker som spelar mindre roll än min gemenskap med Dig. Tack att Du är redo att berika mitt liv med Din närvaro och kraft.


ATT FORTSATT VARA TROFAST DÄR GUD HAR PLACERAT DIG, GE KRISTUS FÖRSTA PLATSEN I DITT HÄRTA.