Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Västerlänningar har klockor. Afrikaner har tid.” Så sa Os Guinness och citerade ett Afrikanskt ordspråk i sin bok ”Impossible People” (Omöjliga Människor). Det fick mig att tänka på de gånger jag sade att jag inte hade tid, Jag tänkte på pressen av att klara av stressiga och tidsbegränsade scheman, som dominerar mitt liv.


Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 90:9-17

"Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda.”
Efesierbrevet 5:16

Bibeln På Ett År:

Ester 3-5
Apostlagärningarna 5:22-42

 

 


Västerlänningar har klockor. Afrikaner har tid.” Så sa Os Guinness och citerade ett Afrikanskt ordspråk i sin bok ”Impossible People” (Omöjliga Människor). Det fick mig att tänka på de gånger jag sade att jag inte hade tid, Jag tänkte på pressen av att klara av stressiga och tidsbegränsade scheman, som dominerar mitt liv.

Moses bad i Psaltaren 90. ”Lär oss inse att våra dagar är räknade, så att vi får visa hjärtan” (v.12). Och Paulus skrev, ”Se alltså noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa. Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda” (Ef. 5:15-16).

Jag misstänker att Paulus och Moses skulle hålla med om att använda tiden klokt och att det inte enbart är en tidsfråga. Situationen kan kräva av oss att hålla en strikt tidsplan. Eller också kan det innebära att ge någon mer av vår egen tid.

Vi har enbart en begränsad tid för att göra skillnad för Kristus i vår värld. Och vi behöver ta till oss fler tillfällen för detta. Det kan innebära att vi ibland måste bortse från våra klockor och kalendrar för ett när vi visar Kristi lugna kärlek till någon, som har kommit i vår väg

När vi lever i den styrka och nåd av den tidlöse Kristus, investerar vi vår tid för evigheten. -Bill Crowder


Fader, Du har givit oss all den tid vi behöver för den uppgift Du har givit oss att göra. Må vi använda vår tid på sätt som ärar Dig.


TID ÄR VAD VI GÖR DEN TILL.