Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018 Läs:

Filipperbrevet 1:12-24
"Ty för mig är livet Kristus och döden en vinst.”

Filipperbrevet 1:21

Bibeln På Ett År:

Ester 1-2
Apostlagärningarna 5:1-21

 

 


När jag träffade Ada, hade hon överlevt alla sina vänner och familj. Hon bodde nu på ett vårdhem.”Det är den svåraste delen i att bli gammal” sa hon till mig. ”se alla andra gå vidare och själv bli lämnad kvar.” En dag frågade jag Ada vad som intresserade henne och hur hon tillbringade sin tid. Hon svarade mig med ett Bibelställe från aposteln Paulus (Fil. 1:21): ”Ty för mig är livet Kristus och döden en vinst.” Sedan sa hon. Så länge jag finns till, har jag en uppgift. Under bra dagar, talar jag med människor här om Jesus, men i de sämre dagarna, förmår jag ändå bedja.”

Betydelsefullt var att Paulus skrev till Filipperna medan han var i fängelse och han erkände en verklighet som många Kristna förstår när de möter sin sista tid. Trots att Himmelen verkar vara inbjudande, så är tiden vi har kvar på Jorden av betydelse för Gud.

Liksom Paulus, lade Ada märke till att varje andetag hon tog så var det ett tillfälle att tjäna och ära Gud. Så Ada tillbringade sina dagar med att älska andra och presentera dem för sin Frälsare.

Även i våra mörkaste ögonblick, kan Kristna hålla fast vid löftet om en bestående glädje tillsammans med Gud. Och medan vi lever, njuter vi av relationen med Honom. Han fyller alla våra ögonblick med mening. —Randy Kilgore


Herre, ge mig styrka att tjäna Dig med varje andetag jag tar, så att varje ögonblick av mina resterande dagar har betydelse för Ditt Rike.


NÄR GUD KOMMER FÖR ATT KALLA OSS HEM, MÅ HAN DÅ FINNA OSS I TJÄNST FÖR HONOM.