Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 7:1-6

"Döm inte, så blir ni inte dömda.”
Matteus 7:1

Bibeln På Ett År:

Nehemja 12-13
Apostlagärningarna 4:23-37

 

 


Jag har varit snabb att döma vem som helst, som jag såg andra gå på gatan medan de tittar ner i sin telefon. Hur kunde de vara så nonchalanta att bilarna nästan blev körde på dem? Har jag sagt till mig själv. Bryr de sig inte om sin egen säkerhet? Men en dag, när jag korsade ingången till en bakgata. Var jag så upptagen av ett SMS, så att jag missade att se en bil på min vänstra sida. Tacksamt såg föraren mig och lyckades stanna i tid. Jag skämdes! Allt av min självrättfärdiga påpekande kom tillbaka för att plåga mig. Jag hade dömt andra, enbart för att göra samma sak själv.

Mitt hycklande är den attityden som Jesus talade om i Bergspredikan: ”Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga” (Matt. 7:5). Jag hade en stor ”bjälke” i en blind fläck genom vilken jag dömde andra med mitt eget förutfattade dom.

”Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er,” sa Jesus också (7:2). Jag har kommit ihåg den avskyvärda blicken på förarens ansikte den dagen, efter att ha gjort ett hastigt stopp, när jag gick framför bilen. Jag påminns om de avskyvärda blickar jag gav andra upptagna i sina telefoner.

Ingen av oss är perfekt. Men ibland glömmer jag det i mina hastiga domar över andra. Vi behöver alla Guds nåd..

—Linda Washington


Himmelske Fader, hjälp mig att vara snabbare att trösta och uppmuntra andra och långsammare att döma någon annan.


VAR SAKTFÄRDIGA MED ATT DÖMA ANDRA.