Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jeremia 31:1-6

"Fjärran ifrån uppenbarade sig Herren för mig: ’Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbliva över dig.’”
Jeremia 31:3

Bibeln På Ett År:

Nehemja 1-3
Apostlagärningarna 2:1-21

 

 


Det utropet kom från min dotter, när hon gjorde sig i ordning en morgon. Jag visste inte vad hon menade. Sedan drog hon på sig sin T-shirt, en handgjord med målad text från sin kusin. På framsidan var ordet ”Älskvärd.” Jag gav henne en stor kram, och hon log av ren glädje. ”Du är älskvärd!” upprepade jag. Hennes leende tilltog, när hon skuttade iväg och upprepade ordet hela tiden.

Jag är knappast en perfekt pappa. Men detta ögonblick var underbart. I detta underbara och spontana samspel, skymtade jag i min dotters strålande ansikte hur villkorslös kärlek kan te sig. Det var en underbar upplevelse. Hon kände till orden på sin t-shirt som överensstämde fullständig med hur hennes pappa upplevde henne.

Hur många av oss vet i våra hjärtan att vi är älskade av en Fader vars ömhet för oss är obegränsad? Ibland brottas vi med denna sanning. Israeliterna gjorde det. De undrade om deras prövningar innebar att Gud inte längre älskade dem. Men i Jeremia 31:3 påminner profeten dem om vad Gud sa i det förflutna: ”Med en evig kärlek har Jag älskat dig.” Vi längtar också efter en sådan förutsättningslös kärlek. Trots såren, besvikelserna och misstagen vi upplevt, kan få vi erfara att vi inte känner oss älskvärda. Men Gud håller sina armar ständigt öppna för att ta emot oss i trygghet och kärlek —Adam Holz


Herre, svåra saker i våra liv frestar oss att tro att vi är oälskade. Men Du säger annorlunda. Hjälp oss att ta emot den livsförvandlande gåvan av Din eviga kärlek till oss.


INGEN ÄLSKAR OSS SOM VÅR HIMMELSKE FADER.