Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs:

Nehemja 4:1-6
"Hör, vår Gud, hur föraktade vi är! Låt deras hån falla tillbaka på deras egna huvuden. Låt dem bli plundrade i ett land dit de förs som fångar.”

Nehemja 4:4

Bibeln På Ett År:
Esra 9-10

 

 


Apostlagärningarna 1Jag arbetar i en grupp som varje år anordnar tillställning och festligheter i kommunen. Vi tillbringar elva månader med att planera programmet med dess många detaljer för att försäkra oss om ett bra evenemang. Vi väljer datum och tävlingsplats. Vi bestämmer biljettpriser. Vi väljer allt från de som lagar mat till ljudtekniker När evenemanget närmar sig, besvarar vi människors frågor och erbjuder vägledning. Efteråt samlar vi ihop synpunkter. Några är bra och några är jobbiga att ta till sig. Vårt team hör entusiasm från deltagare men också klagomål. Den negativa återkopplingen kan vara nedslående och frestar oss ibland att ge upp.

Nehemja hade också kritiker när han ledde en grupp med att återuppbygga Jerusalems mur. De hånade honom och de som arbetade med honom sade att även ”en räv som hoppar upp på deras stenmur kommer han att riva ner den” (Neh. 4:3). Hans gensvar till kritikerna hjälper mig att hantera mina egna, i stället för att känna sig nedslagen eller att svara direkt, bad han till Gud och talade om hur Hans folk behandlades och hur Gud skulle försvara dem (4). Efter att ha överlämnat svårigheterna till Gud, så fortsatte han och hans medarbetare att arbeta ihärdigt med muren helhjärtat (v.6).

Vi kan lära oss av Nehemja att inte bli förvirrade av kritik för vårt arbete. När vi blev kritiserade eller förnedrade. Vi kan be Gud att bevara oss från besvikelse så att vi kan gå vidare.

—Kirsten Holmberg


GUD VISAR OSS HUR VI SKA BEMÖTA KRITIK.