Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Filipperbrevet 2:1-11

"Den som är störst bland er skall vara de andras tjänare.”
Matteus 23:11

Bibeln På Ett År:

Esra 6-8
Johannes 21

 

 


När Benjamin Franklin var en ung man gjorde han en lista på tolv egenskaper han önskade växa i under livet. Han visade det för en vän, som föreslog att han lade till ordet ”ödmjukhet.”. Franklin gillade idén. Han lade sedan till några vägledningar för att hjälpa honom med varje sak på listan. Bland Franklins tankar om ödmjukhet, höll han upp Jesus som ett exempel som han ville efterlikna.

Jesus visar oss det yppersta exemplet på ödmjukhet. Guds Ord säger oss ”Var så till sinnes som Kristus Jesus var. Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa” (Fil. 2:5-7).

Jesus visar den största ödmjukhet av alla. Trots att han valde det Himmelska åt sidan, valde Han att böja Sig under ett kors i kärlek så att genom Sin död kunde Han lyfta någon som tar emot Honom in i glädjen av Hans närvaro.

Vi efterliknar Jesus ödmjukhet, när vi försöker att tjäna vår himmelske Fader genom att tjäna andra. Jesu vänlighet hjälper oss att uppleva välsignelsen av glädjen med att sätta oss själva åt sidan för att uppmärksamma andras behov. Att vara ödmjuk är inte lätt i vår själviska värld. Men när vi vilar tryggt i vår Frälsares kärlek, vill Han ge oss allt vi behöver för att följa Honom.—James Banks


Frälsare jag är din tjänare. Hjälp mig att leva i Din kärlek och bli en välsignelse till någon annan idag.


VI KAN TJÄNA FÖR ATT VI ÄR ÄLSKADE.