Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Johannes 20:11-18

"Jesus sade till henne: ’Maria.’ Då vände hon sig om och sade till honom på hebreiska: ’Rabbuni” – det betyder lärare.’”
Johannes 20:16

Bibeln På Ett År:

Esra 3-5
Johannes 20

 

 


Annonsörer har dragit slutsatsen om att det mest uppmärksammade ord som tittare reagerar på är deras eget namn. En TV-kanal i Storbritannien hade introducerat personliga tjänster som gick direkt OnLine i datorn.

Vi kan njuta av att höra vårt namn på TV, men det betyder inte så mycket som närheten av när någon som älskar oss säger vårt namn.

Maria Magdalena reagerade när hon hörde sitt namn vid graven där Jesu kropp hade lagts efter korsfästelsen. Han hade yttrat hennes namn (Joh. 20:16). Med det tilltalet, vände hon uppmärksamheten till Läraren som hon älskade och följde. Jag föreställer mig en oväntad men fantastisk glädjeyttring. Igenkännandet med vilket Han uttalade hennes namn bekräftade för henne att det var bortom allt tvivel att Den som stod framför henne nu levde och inte längre var död.

Fastän Maria delade ett speciellt och unikt ögonblick med Jesus, så är vi också personligen älskade av Gud. Jesus sa till Maria att Han skulle återvända till Sin Fader (v.17), men Han skulle också berätta för Sina lärljungar att Han inte skulle lämna dem ensamma (Joh. 14:15-18), Gud skulle sända Den Helige Ande att ta Sin boning i Sina barn (se Apg. 2:1-13). Han känner dem som han älskar (Joh. 10:14-15)—Han kallar oss vid namn. —Amy Boucher Pye


Kärleksfulle Fader, levande Jesus, tröstande Helige Ande, Tack för att Du känner mig fullkomligt, och att Du älskar mig utan gräns.


GUD SOM SKAPADE KOSMOS HAN SKAPADE OCKSÅ DIG OCH HAN KALLAR DIG VID NAMN.