Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Galaterbrevet 5:22-26

"Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet.” 2 Korinthierbrevet 3:18

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 30-31
Johannes 18:1-18

 

 


När vår sondotter Sarah var väldigt liten, förklarade hon för mig vad som händer när du dör: Enbart ditt ansikte går till Himmelen, inte din kropp. Du får en ny kropp, men behåller samma ansikte var Saras uppfattning om vårt eviga tillstånd som var ett barns förståelse naturligtvis, men hon förstod en nödvändig sanning. På ett sätt, är våra ansikten en synlig reflektion av vår osynliga själ.

Min mor brukade säga att en arg blick kunde någon gång frysas fast på mitt ansikte. Hon var klokare än hon själv insåg. Bekymrade ögonbryn, en arg min på våra munnar, en lurig blick i våra ögon kan uppenbara en orolig själ. På ett annat sätt , kan vänliga ögon och en mjuk blick värma ett inbjudande leende trots rynkor, skador och andra skavanker i ansiktet, kan vara tecken på en inre förvandling.

Vi kan inte göra så mycket åt de ansikten vi föddes med, men vi kan göra något åt den sorts person vi mognar till. Vi kan be om ödmjukhet, tålamod, tolerans, tacksamhet, förlåtelse, frid och kärlek (Gal. 5:22-26).

Genom Guds nåd, och i Hans tid, kan du och jag växa mot en inre likhet till vår Herre, en likhet reflekterat i ett vänligt och moget ansikte. Liksom den engelske poeten John Donne (1572-1631) sa, att åldern visar sig vara ”vackrast den senare dagen.”

—David H Roper


Herre Jesus, jag vill bli mer lik Dig för varje dag. Hjälp mig att samarbeta med det verk Du vill göra i mitt hjärta.


DET FINNS INGET VACKRARE ÄN SKÖNHETEN I ETT ÄLSKANDE HJÄRTA.