Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 62

"Förtrösta alltid på honom, du folk, utgjut era hjärtan för honom. Gud är vår tillflykt. Sela.”
Psaltaren 62:9

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 19-20
Johannes 13:21-38

 

 


Min far avled vid 58 års ålder. Ända sen dess stannar jag upp på datumet han avled för att minnas pappa och fundera på hans inverkan i mitt liv. När jag förstod att jag hade levt större delen av mitt liv utan min pappa än med honom, började jag fundera på begränsningen av mitt eget liv.

Vid närmare eftertanke kan vi brottas med både en händelse i tiden och de känslor som sätts igång inom oss. Fastän vi mäter tiden med klockor och almanackor, så kommer vi ihåg tider p g a händelser. I de ögonblick i livet som sätter igång våra djupaste känslor, kan vi uppleva glädje, förlust, välsignelse, smärta, framgång och misstag.

Skriften uppmuntrar oss: ”Förtrösta alltid på honom, du folk, utgjut era hjärtan för honom. Gud är vår tillflykt” (Ps 62:9). Detta förtröstansfulla påstående uppstod inte i en tid av lättnad. David skrev dessa ord när han var omgiven av fiender (v.4-5). Ändå väntade han stilla inför Gud (v.2, 6) som påminner oss om att Guds oändliga kärlek (v.13) är större än någon av de tider av kamp vi kan möta.

I varje händelse, har vi denna förtröstan. Vår Gud är med oss, och Han är mer än tillräcklig för att bära oss igenom alla livets ögonblick. När tider i livet hotar att överväldiga oss. Kommer Hans hjälp i rätt tid.—Bill Crowder


Fader, vi är tacksamma för att Du alltid finns och alltid kommer att vara trofast .


GUD ÄR REDO ATT VARA MED OSS I ALLA TIDER AV LIVET.