Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Petrusbrevet 2:1-11

"Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de skall bli mättade.”
Matteus 5:6

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 17-18
Johannes 13:1-20

 

 


Min fru gav mig nyligen en Labrador retriever valp, som vi gav namnet Max. En dag tillbringade Max sin tid i mitt arbetsrum Jag satt koncentrerad vid mitt skrivbord och hörde ljudet av papper smulas sönder bakom mig. Jag vände mig för att hitta en skamsen valp med en bok vidöppen och en sida hängande från hans mun.

Vår veterinär berättade för oss att Max går igenom sina ”tuggande år.” Som när valpar tappar sina mjölktänder och de permanenta växer ut. De lindrar sin plåga genom att tugga på nästan vad som helst. Vi måste noggrant försäkra oss om att han inte gnager på något så att han inte skadar sig, och vi visade honom till ofarliga alternativ.

Max var ivrig att tugga—och mitt ansvar var att ha uppsikt över honom—vilket orsakade att jag tänkte på vad vi ”tuggar på” i våra sinnen och hjärtan. Tänker vi på vad vi föder våra eviga själar med när vi läser eller surfar på internet eller ser på TV? Bibeln uppmuntrar oss, ”Längta som nyfödda barn efter den rena andliga mjölken, så att ni genom den växer upp till frälsning, då ni nu har smakat att Herren är god” (1 Petr. 2:2-3). Vi behöver dagligen fylla oss själva med Guds Ord och sanning om vi ska växa som Kristi efterföljare. Endast då kan vi växa till mognad i Honom.

—James Banks


Kärleksfulle Herre, hjälp mig att hungra efter Dig och Ditt Ord och att hålla mig borta från det som skadar mig. Fyll mig med Din godhet idag.


VID JESU ÅTERKOMST,VAD FINNER HAN DÅ ATT VI HAR LÄNGTAT EFTER?