Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 27:32-50

"Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?”
Matteus 27:46

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 13-14
Johannes 12:1-26

 

 


Det högljudda, sorgsna ropet genomträngde luften den där mörka eftermiddagen. Jag kan tänka mig att den dränkte ljudet av de sörjande nära och kära som samlats kring Jesu fötter. Det måste ha överröstat jämret från de döende förbrytarna som hängde på var sida om

Jesus . Ja, sannerligen måste det ha fått alla som hörde det att häpnas.

”Eli, Eli, lema sabaktani?” ropade Jesus ut i smärta och fullständig nedbruten, där Han hängde på Golgatas skamliga kors (Matt. 27:45-46).

”Min Gud”, sade Han, ”varför har du övergivit mig?”

Jag kan inte tänka mig några mer hjärtskärande ord. Sedan evighet, hade Jesus varit i en perfekt relation med Gud Fadern. Tillsammans hade de skapat universum och skapat människan till Sin avbild och planerat dess frälsning. Aldrig i den förflutna tidsrymden hade de varit annat än i en fullkomlig gemenskap med varandra.

Och nu, under det att korsets kval bringade kontinuerlig smärta till Jesus, förlorade Han för första gången medvetenheten av Guds närvaro i det att Han bar hela världens syndabörda.

Det var enda sättet. Endast genom detta avbrott i gemenskap kunde vår frälsning vinnas. Och det var bara för att Jesus var villig att erfara denna övergivenhet på korset som vi människor kan få gemenskap med Gud.

Tack Jesus, för att du var villig att uppleva sådan smärta och separation för att vi skulle kunna bli förlåtna. —Dave Branon


KORSET PÅVISAR GUDS OBESKRIVLIGA KÄRLEK TILL MÄNNISKAN.