Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Romarbrevet 8:22-27

"Låt din nåd vila över oss, Herre, ty vi sätter vårt hopp till dig.”
Psaltaren 33:22

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 10-12
Johannes 11:30-57

 

 


För inte så länge sedan skickade jag min fru, Cari, ett SMS genom att diktera med rösten. Jag var på väg ut ur dörren för att skjutsa henne hem från arbetet och meningen var att skicka orden, ”Var vill du att jag skall plocka upp dig, gamla tjejen?”

Cari tar inte illa upp att jag kallar henne ”gamla tjejen”—det är ett av smekorden vi använder hemma. Men min telefon ”förstod” inte frasen och skickade istället orden ”gamla kossan”.

Som tur var för mig, förstod Cari omedelbart vad som hänt och tyckte det var komiskt. Hon lade senare upp mitt textmeddelande på sociala media och frågade, ”Borde jag vara stött?” Vi kunde båda skämta bort det inträffade.

Min frus kärleksfulla gensvar till mina klumpiga ord den där dagen fick mig att tänka på Guds kärleksfulla förståelse av våra böner. Vi kanske inte vet vad vi skall säga i bön, eller ens vad vi skall be om, men när vi tillhör Kristus, ”[ber] Anden själv... för oss med suckar utan ord” (Rom. 8:26) och hjälper oss kärleksfullt att artikulera våra djupaste behov till Honom.

Vår Himmelske Fader håller inte Sig på distans, i väntan på att vi får ut de rätta orden. Vi kan komma till Honom med varje behov, fullt försäkrade att Han förstår och kärleksfullt tar emot oss.—James Bank


Abba Fader, tack för att jag kan komma till Dig utan fruktan för att mina ord inte är rätt formulerade. Hjälp mig att vandra med Dig idag.


GUDS KÄRLEK STRÄCKER SIG LÅNGT UTÖVER UTTALADE ORD.