Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Hebréerbrevet 11:8-16

"Ty här har vi inte någon stad som består, men vi söker den stad som skall komma.”
Hebréerbrevet 13:14

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 7-9
Johannes 11:1-29

 

 


Kort efter att färjan hade påbörjat sin färd, sade min lilla dotter att hon mådde dåligt. Sjösjukan hade redan börjat påverka henne. Snart började jag själv känna mig illamående. ”Fäst din blick på horisonten”, påminde jag mig själv. Enligt sjömän skall detta hjälpa till att stabilisera balansen och minska illamåendet.

Skaparen av horisonten (Job. 26:10) vet att vi ibland här i livet kan bli rädda eller rastlösa. Vi kan återfå rätt perspektiv genom att fokusera på det som ligger längre bort som är slutmålet.

Författaren till Hebréerbrevet förstod detta. Han kände Hebréernas missmod. Förföljelse hade drivit många av dem från sina hem. Så han påminde dem att andra troshjältar hade undergått extrema prövningar och även dem lämnats hemlösa. De uthärdade allt eftersom de såg fram emot något bättre.

Som landsflyktingar, kunde brevets mottagare se fram emot staden vars arkitekt är Gud själv, det Himmelska landet, Guds stad som Han förberett för dem (Heb. 11:10, 14, 16). I sina slutliga uppmuntringar ber författaren till brevet sina läsare att fokusera på Guds löften. ”Ty här har vi inte någon stad som består, men vi söker den stad som skall komma.” (13:14).

Våra nuvarande problem är tillfälliga. Vi är ”gäster och främlingar på jorden” (11:13), men genom att blicka mot horisonten till Guds löften ger den stadga som vi så väl behöver. —Keila Ochoa


Fader, mitt i alla problem, hjälp mig fokusera på Dina löften.


FOKUSERA PÅ GUD OCH ÅTERFÅ RÄTT PERSPEKTIV.