Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 2 Samuelsboken 1:17-27

"Hur har inte hjältarna fallit”
2 Samuelsboken 1:27

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 4-6
Johannes 10:24-42

 

 


Efter att ha tjänstgjort som helikopterpilot för sitt land i två decennier, återvände James hem för att arbeta som lärare i sin stad. Men saknaden av helikoptrar, letade han efter ett jobb som sjukvårdspilot för stadens sjukhus. Och så kunde han fortsätta flyga till hög ålder.

Tidpunkten hade kommit för att säga ett sista farväl till honom. När vänner, familj och kollegerna i uniform stod i givakt på kyrkogården, anropade en kollega ut en sista order över radion. Kort därefter hördes de distinkta ljuden av rotorbladens vindpiskande. En helikopter cirkulerade över gravplatsen och svävade en kort stund för att visa sin respekt och flög sedan tillbaka till sjukhuset. Inte en enda av kollegerna som var närvarande kunde hålla tillbaka tårarna.

När kung Saul och sonen Jonatan dödats i strid, skrev David en elegi för tidsåldrarna som kallas ”Bågsången” (2 Sam. 1:17). ”Din prydnad, Israel, ligger slagen på dina höjder.”, sjöng han. ”Hur har inte hjältarna fallit!” (v. 19). Jonatan var Davids närmsta vän och vapenbroder och även om David och Saul hade varit fiender, ärade David dem båda. ”gråt över Saul”, skrev han. ”Jag sörjer dig, Jonatan, min broder.” (v.v. 24, 26).

Att ta ett sista farväl är oerhört svårt. Men för dem vars förtröstan är till Herren är tillbakablickarna mer behagliga än bittra, för åtskiljandet är endast temporärt. Hur fint det är när vi kan ära de som tjänat andra! —Tim Gustafson


Herre, vi tackar Dig för de som tjänat i våra samhälle som räddningspersonal. Vi ber för deras säkerhet.


VI ÄRAR SKAPAREN NÄR VI ÄRAR MINNET AV HANS SKAPADE.