Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Filipperbrevet 4:4-9

"allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant.”
Filipperbrevet 4:8

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 25-27
Johannes 9:1-23

 

 


För några år sedan delade en kvinna med sig av en händelse om hur hon upptäckte sin minderårige son satt och tittade på ett nyhetsreportage om en våldsam händelse. Instinktivt, tog hon fjärrkontrollen och bytte kanal. ”Du behöver inte se på sådana saker”, hade hon sagt åt honom, med en rätt kort ton. Detta ledde till en diskussion som slutade med att hon undervisade i att han behövde fylla sitt sinne med det ”som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska...” (Fil. 4:8). Efter en middag, satt hon och hennes man och tittade på kvällsnyheterna då plötsligt deras femåriga dotter rusade in och slog av TV:n. ”Ni behöver inte titta på sådana saker”, sade dottern med sin bästa ”mamma” röst. ”Tänk på de där Bibelsakerna istället!”

Som vuxna, kan vi bättre på att hantera och smälta nyheterna än våra barn. Trots detta, var parets dotter både underhållande och vis när hon repeterade vad hennes mamma tidigare instruerat. Även välbalanserade vuxna kan påverkas av en konstant diet bestående av de mörka sidorna i livet. Att meditera över de saker som Paulus rabblar upp i Filipperbrevet 4:8 är ett kraftfullt botemedel för det dystra som ibland lägger sig över oss då vi betraktar denna världens tillstånd. Att göra genomtänkta val över vad vi låter våra sinnen fyllas med, är ett utomordentligt sätt att ära Gud och bevara våra hjärtan. —Randy Kilgore


Fader, öppna våra ögon idag för det som är vackert.
Lär oss meditera på Dig.


DET SOM VI LÅTER VÅRA SINNEN FYLLAS AV FORMAR VÅR SJÄL.