Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Apostlagärningarna 2:22-36

"Därför skall hela Israels folk veta att denne Jesus som ni korsfäste, honom har Gud gjort både till Herre och Messias.”
Apostlagärningarna 2:36

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 19-21
Johannes 8:1-27

 

 


Babusjka damen” är ett av mysterierna som omgärdar mordet på den Amerikanske presidenten John F. Kennedy, 1963. Fångad på film, har hon bevisats vara svårgripbar. Denna mystiska kvinna, klädd i kappa och sjal (likt en rysk babusjka), har aldrig blivit identifierad och filmen har aldrig visats. Historier och lärde har i decennier spekulerat om rädslan är orsaken till att ”babusjka damen” inte trätt fram och berättat sin historia om den där mörka novemberdagens händelser.

Inga spekulationer behövs emellertid för att förstå varför Jesu lärjungar gömde sig. Fegt av rädsla drog de sig undan för soldaterna som just dödat deras Mästare (Joh. 20:19)De var ovilliga att träda fram och berätta om sina upplevelser. Men så uppstod Jesus från graven. Den Helige Ande utgöts under Pingsten, då kunde de inte tiga längre och blev frimodiga. Fylld av anden predikade Simon Petrus, ”Därför skall hela Israels folk veta att denne Jesus som ni korsfäste, honom har Gud gjort både till Herre och Messias.” (Apg. 2:36).

Tillfälle att frimodigt tala i Jesu namn är inte begränsat till dem med djärva personligheter eller pastorer. Det är den inneboende Helige Ande som möjliggör oss att förkunna de goda nyheterna om Jesu verk. Genom Hans styrka kan vi få modet som behövs för att dela vår Frälsare med andra. —Bill Crowder


Herre, Jesus ge mig styrka och frimodighet att tala med andra om Dig.


FÖRMEDLA KRISTI OÖVERTRÄFFLIGA KÄRLEK TILL DE SOM BEHÖVER HÖRA.