Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jona 2:1-10

"Jag ropade till Herren i min nöd, och han svarade mig.”
Jona 2:2

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 16-18
Johannes 7:28-53

 

 


Min mamma upptäckte hur min kattunge Velvet tagit sig upp på köksbänken, i full färd med att mumsa i sig det nybakade brödet. Med en frustrations pust, föste hon kattungen ner och ut ur dörren. Timmar senare letade vi på bakgården efter den försvunna katten, utan framgång. Ett svagt jamande hördes i vinden. Jag tittade upp i poppelträdet, och se, längst upp sågs en liten svart fläck böja ett av grenarna.

I kattens hast att fly undan min mammas frustration över det inträffade, hade Velvet valt ett värre dillemma. Kan det vara så att även vi gör samma sak—flyr undan våra fel och hamnar i värre faror? Men även då kommer Gud till vår undflykt.

Profeten Jona flydde i olydnad gentemot Guds kallelse att predika i Nineve och hamnade i en stor fisks buk. ”Och Jona bad till HERREN, sin Gud, i fiskens buk. Han sade: ’Jag ropade till HERREN i min nöd, och han svarade mig.’” (Jon. 2:1-2) Gud hörde Jonas vädjan och ”HERREN talade till fisken och den kastade upp Jona på torra land.” (v. 11). Sedan gav Gud Jona en ny chans (3:1).

Efter många försök att locka ner Velvet från grenen utan framgång, ringde vi den lokala brandstationen. Med deras längsta stege, kunde en vänlig brandman klättra upp och plocka ner min kattunge från hennes avsats till min trygga famn.

Oavsett höjd—eller djup—Gud kan rädda oss från vår olydnad in i Hans frälsande kärlek. —Elisa Morgan


Kära Gud, åh vad vi är i behov av Din frälsning idag!


JESU DÖD PÅ KORSET RÄDDAR OSS FRÅN VÅRA SYNDER.