Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Lukas 6:27-36

"Älska era fiender och gör gott mot dem som hatar er. 28sVälsigna dem som förbannar er och be för dem som förorättar er.”
Lukas 6:27-28

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 13-15
Johannes 7:1-27

 

 


År 1960, var sexåriga Ruby Bridges det första Afroamerikanska barnet att integreras i en till 100% vit elementärskola i Amerikanska södern. Varje dag, i månader, eskorterades Ruby av poliskonstaplar genom en arg folkhop av ilskna föräldrar som skriade förbannelser, hot och förolämpningar över henne. Väl inne i säkerhet, satt hon ensam i ett klassrum med Barbara Henry, den enda läraren som var villig att undervisa henne, allt under det att de vita barnens föräldrar höll dem borta från Ruby.

Den välrenommerade barnpsykologen Robert Coles samtalade med Ruby under flera månader för att hjälpa henne klara av rädslan och stressen som allt detta orsakade. Han förundrades av bönen som Ruby bad varje dag på väg och hem från skolan. ”Snälla Gud, förlåt dem för de vet inte vad de gör” (se Luk. 6:27-28, 36).

Detta anmärkningsvärda angreppsätt är endast möjligt då vi begrundar hur kraftfull kärleken som Jesus gett oss är—kärlek som är starkare än det djupaste hat.

Ruby Bridges hjälpte oss visa vägen. —David C. McCasland


Fader, Du har nådefullt förlåtit oss.Hjälp oss att förlåta de som gör oss ont.


VÄLSIGNA DEM SOM FÖRBANNAR ER OCH BE FÖR DEM SOM HANDLAR ILLA MOT ER