Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Apostlagärningarna 2:1-12, 42-47
"Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt.”
Apostlagärningarna 2:44

 

Bibeln På Ett År:
1 Krönikeboken 10-12
Johannes 6:25-71

 

 


Min vän Carries femåriga dotter,  Maija, hade en intressant inställning till sina lekstunder. Hon älskade att blanda ihop dockor från olika leklådor, för att skapa nya ”samhällen”. I hennes fantasivärld, hörde alla ihop. Dessa var hennes folk. Hon har uppfattningen att de är gladast när de är tillsammans, oavsett dess olika storlekar och former.

Hennes skaparlust påminner mig om Guds syfte med Församlingen. Lukas berättar att, på Pingstdagen: ”Nu bodde i Jerusalem fromma judiska män från alla folk under himlen.”(Apg. 2:5). Även om dessa folk var från olika kulturer och talade olika språk, gjorde Den Helige Andes ankomst dem till en ny samling: Församlingen. Från och med detta skulle de uppfattas som en kropp, förenad genom Jesu död och uppståndelse.

Ledarna i denna nya samling var en grupp män som Jesus fört samman under Sin tid på jorden—Hans lärljungar. Om Jesus inte hade enat dem, hade de sannolikt aldrig kommit tillsammans. Vid den första Pingsten hade nu ”omkring tre tusen.” (2:41), blivit Kristi efterföljare. Tack vare Den Helige Ande hade denna, en gång skilda, grupp ”allting gemensamt.” (v. 44). De var villiga att dela vad de hade med varandra.

Den Helige Ande fortsätter att överbrygga avstånd mellan folkgrupper. Vi kanske inte alltid kommer överrens, eller förstår varandra. Men som Kristi efterföljare, hör vi ihop. —Linda Washington


Jesus, tack för att Du dog för oss och enade oss som ett folk genom Församlingen.


    DEN HELIGE ANDE FÖRVANDLAR ”VI” OCH ”DEM” TILL ”OSS”.