Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Daniel 3:8-18

"Om det blir så, är vår Gud, som vi dyrkar, mäktig att befria oss ur den brinnande ugnen och att befria oss ur din hand, o konung. Men om inte [dyrkar vi ändå inte] dina gudar”
Daniel 3:17-18

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 7-9
Johannes 6:22-44

 

 


Tre unga män—fångar i Babylon—stod inför det landets fruktansvärda kung och sade frimodigt att de under inga omständigheter skulle tillbe den gigantiska guldstatyn som tornade sig upp över dem. Tillsammans tillkännagav de: ”Om det blir så, är vår Gud, som vi dyrkar, mäktig att befria oss ur den brinnande ugnen och att befria oss ur din hand, o konung. Men om inte [dyrkar vi ändå inte] dina gudar” (Dan. 3.16-18).

Dessa tre män Sadrak, Mesak och

Abed-Nego—kastades i den intensivt brinnande ugnen; men Gud räddade dem på ett mirakulöst sätt—inte ens ett hårstrå sveddes och deras kläder hade inga spår av rök (v.v. 19-27). De var beredda att dö, men deras förtröstan på Gud var orubblig—även om Han inte hade räddat dem.

Gud önskar att vi klamrar oss fast vid Honom—även om vår nära och kära inte helas, även om vi förlorar vårt arbete, även om vi lider förföljelse. Ibland räddar Gud oss från fara i detta livet, ibland gör Han det inte. Oavsett; sanningen som vi kan hålla fast vid är denna: ”Gud, som vi dyrkar, [är] mäktig att befria”, älskar oss och är med oss i varje intensiv prövning, ja varje även om situation.

—Alyson Kieda


Kära Herre, vi älskar Dig! Jesus, ge oss en orubblig tro—styrka och hopp för varje ny dag—oavsett våra omständigheter.


GUD ÄR KAPABEL.