Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Romarbrevet 15:4-13

"Må hoppets Gud uppfylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft.”
Romarbrevet 15:13

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 4-6
Johannes 6:1-21

 

 


Nej, nej, nej, NEJ!” Skrek jag. Det hjälpte inte. Inte det minsta. Min brillianta lösning på vårt problem med stopp i avloppet—att spola upprepade gånger—orsakade precis det motsatta jag önskat. Jag visste att jag misstagit mig ögonblicket då jag spolade igen. Där stod jag, hjälplös med vatten runt anklarna.

Hur många gånger har inte våra barn försökt hälla mjölk och missbedömt avståndet och spillt den vita vätskan överallt. Eller då vi glömde att två liters flaskan med läsk precis rullat runt i bilens bagage… något som orsakat explosiva resultat vid öppnandet.

Nej, att spilla saker är nästan aldrig något bra. Men det finns ett undantag. Aposteln Paulus använder bilden av något som överflödas för att beskriva ett folk som är så uppfyllda av Guds Ande att hopp spills ut ur dem på ett naturligt sätt (Rom. 15:13). Jag älskar den bilden, att vara fylld till kanten med glädje, frid och tro p.g.a. Hans kraftfulla närvaro i våra liv. Så mycket att vi faktiskt inte kan hjälpa att påvisa och uttrycka ett behagligt förtroende till vår Himmelske Fader. Kanske händer det under härliga, soliga stunder i vårt liv. Eller när våra liv omskakas. Oavsett på vilket sätt, vad som flödar över är livgivande hopp till dem i vår omgivning som ”genomdränks” av det. —Adam Holz


Herre, att spilla saker är en del av livet. När så händer, hjälp oss att då vara så fulla av Din Ande att det som flödar ut ur oss är den typ av hopp som andra välsignas av och inte missar.


MÅ VI AV DIN ANDE ÖVERFLÖDA I KÄRLEK.