Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 11:25-30
"Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar”
Matteus 11:29

Bibeln På Ett År:
2 Kungaboken 24-25
Johannes 5:1-24

 

 


I gymnasiet hade jag en coach i terränglöpning som tipsade mig en gång, före ett lopp, ”Försök inte ligga i täten. De som leder loppet tröttas ut alltid för snabbt.” Istället, föreslog han att jag skulle hålla mig nära, bakom de snabbaste löparna. Genom att låta dem sätta takten, kunde jag bevara den mentala och fysiska styrkan jag behövde för att göra ett gott lopp.

Att leda kan vara uttröttande; att följa kan vara en befrielse. Kännedom om detta förbättrade jag min löpning, men det tog längre tid att sjunka in hur detta kunde tillämpas i det Kristna lärjungaskapet. I mitt eget liv hade jag tendensen att tro att en Jesu lärjunge innebar någon som verkligen försökte följa. Genom att följa mina egna krävande förväntningar om hur en Kristen borde vara, missade jag oavsiktligt glädjen och friheten som kan åtnjutas genom att helt enkelt följa Honom (Joh. 8:32, 36).

Det är inte meningen att vi själv skall leda och styra våra liv och Jesus kom inte för att grunda ett självhjälpsprogram. Istället lovade Han att de som söker Honom kommer finna friden som vi längtar efter (Matt. 11:25-28). Olikt många andra religiösa ledares betoning på rigorösa studier av Skrifterna och en invecklad samling regler, lärde Jesus att vi endast kan lära känna Gud genom en personlig relation med Honom (v. 27). Genom att söka Honom, lättas våra tunga bördor (v.v. 28-30) och våra liv förvandlas.

Att följa vår milda och ödmjuke Ledare (v. 29), är aldrig tröttsamt—det för istället med sig hopp och helande. Vila i Hans kärlek, är vi fria. —Monica Brands


VI FINNER SANN FRIHET DÅ VI FÖLJER KRISTUS.