Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018På vilket sätt har du upptäckt Guds verksamhet på senaste tiden?”, frågade jag några vänner. En svarade, ”Jag ser det när jag läser i Bibeln varje morgon; jag ser Honom verka i det Han hjälper mig att börja en ny dag med dess utmaningar; jag ser Honom verksam eftersom jag vet att Han har varit med mig på hela min resa och jag inser hur Han hjälpt mig klara av utmaningar, allt under det Han gett mig glädje.”


Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Hebréerbrevet 13:20-21

"Och må han verka i oss det som behagar honom, genom Jesus Kristus.”
Hebréerbrevet 13:21

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 22-23
Johannes 4:31-54

 

 


På vilket sätt har du upptäckt Guds verksamhet på senaste tiden?”, frågade jag några vänner. En svarade, ”Jag ser det när jag läser i Bibeln varje morgon; jag ser Honom verka i det Han hjälper mig att börja en ny dag med dess utmaningar; jag ser Honom verksam eftersom jag vet att Han har varit med mig på hela min resa och jag inser hur Han hjälpt mig klara av utmaningar, allt under det Han gett mig glädje.” Jag älskar hans svar eftersom det återspeglar hur Gud verkar, är nära och arbetar med oss genom Sitt Ord och Den Helige Andes inneboende närvaro, för var och en som älskar Honom.

Guds verk i Sina efterföljare är ett underbart mysterium som författaren till Hebréerbrevet refererar till, under det att han avrundar brevet med en välsignelse: ”Och må han verka i oss det som behagar honom, genom Jesus Kristus.” (Heb. 13:21). Med denna slutsats, förankrar författaren egentliga meningen av brevets innehåll—dvs. att Gud kommer utrusta Sitt folk så att de kan följa Honom och Han kan utföra Sitt verk genom dem till Sin ära.

Guds verksamhet i oss kan ibland överraska; kanske förlåter vi någon som gjort oss ont, eller visar tålamod med någon vi upplever som besvärlig. ”Fridens Gud” (v. 20) sprider Sin kärlek och frid i och genom oss. På vilket sätt har du sett Gud arbeta på senaste?

—Amy Boucher Pye


Herre Jesus Kristus, Du utrustar mig att göra Ditt verk för Din ära. Öppna mina ögon idag, så att jag förstår hur Du kallar mig att följa Dig.


GUD ARBETAR I OCH GENOM SITT FOLK.